Stappenplan

1. Inschrijven

Alle Vlaamse secundaire scholen kunnen zich tot en met 30 november 2018 inschrijven via www.slimmemobielescholen.be. Na de inschrijving ontvang je een e-mail om een wachtwoord in te stellen. Vanaf september kun je met die gegevens je online schooldossier beheren. 

2. Schoolgegevens

Zorg ervoor dat de contactgegevens van de projectverantwoordelijke voor Slimme Mobiele Scholen, de SMS-verantwoordelijke binnen de school, altijd up-to-date zijn. Alle communicatie over het project verloopt via die persoon.

3. SMS-begeleiding

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) heeft SMS-begeleiders in dienst op wie scholen gedurende het ganse schooljaar beroep kunnen doen. Is de organisatie van activiteiten rond verkeers- en mobiliteitseducatie (VME) bij jou op school niet evident of vind je het moeilijk een VME-leerlijn uit te werken? Aarzel dan niet om een afspraak te maken met één van onze professionele SMS-begeleiders voor een bezoek op school. Stuur hiervoor een mailtje naar slimmemobielescholen@vsv.be.

Als je voor de eerste keer deelneemt aan SMS moet je verplicht een overleg inplannen met een SMS-begeleider. Tijdens een bezoek aan de school licht de SMS-begeleider het hele project toe en kun je hem al je vragen stellen. Daarnaast stelt hij ook de Webshop Verkeer op School voor en kun je heel wat materialen ter plaatse inkijken. De begeleider bekijkt ook samen met jou wat de noden en behoeften van je school zijn en hoe SMS daarbij kan helpen.

Scholen die al deelgenomen hebben aan SMS mogen ook een overleg met een SMS-begeleider aanvragen, maar dat is niet verplicht.

Onze SMS-begeleiders staan het hele schooljaar voor je klaar. Heb je een kleine vraag waarvoor een plaatsbezoek niet nodig is? Contacteer hen dan via slimmemobielescholen@vsv.be

4. Webshop Verkeer op School

De Webshop Verkeer op School is een online inventaris van educatieve materialen en -projecten die je kunt gebruiken om werk te maken van verkeers- en mobiliteitseducatie. Al de materialen uit de Webshop Verkeer op School komen in aanmerking voor de SMS-subsidie, uitgezonderd materialen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en materialen in verband met rijbewijs B. Zorg voor een goede communicatie binnen je schoolteam en maak tijdig een definitieve keuze uit de webshop. De webshop sluit op 26 april 2019 om 23.59 uur

5. Bestellen - financieel overzicht

Je bestelt of reserveert het gekozen materiaal via de Webshop Verkeer op School. Je bestelling komt automatisch terecht bij de organisatie of uitgeverij. Als het gaat over een activiteit maak je de nodige afspraken met de betrokken organisatie. De materialen en/of activiteiten die besteld worden, verschijnen automatisch in het financieel overzicht van het online schooldossier. De producten die je aankoopt, wijs je toe aan de graad waarin ze gebruikt worden. Per graad betalen we maximaal 200 euro terug.

Omdat de prijs van een product of dienst soms afhangt van het aantal exemplaren of het aantal deelnemende leerlingen, kun je de prijs in je dossier nog aanpassen. Zo heb je altijd een actueel overzicht van de bestelde activiteiten en producten.

Ten laatste op 26 april 2019 moeten al je aankopen gebeurd zijn en toegewezen zijn aan een graad.

6. Opleiding Verkeer op School

Als je deelneemt aan de Dag Verkeer op School volgt, krijg je 100 euro extra subsidie. Die kun je besteden aan eender welke graad, volgens de regels van het subsidiereglement.

7. Nieuws Verkeer op School

Tijdens het hele schooljaar kun je terecht op nieuws.verkeeropschool.be. Deze nieuwswebsite bevat heel wat nieuws en tips over verkeers- en mobiliteitseducatie. Er verschijnen ook regelmatig artikels en interviews over creatieve projecten. Je kunt er dus een hoop inspiratie opdoen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke twee maanden een overzicht van het laatste nieuws in de wereld van verkeers- en mobiliteitseducatie.

8. Actie

Je voert de geplande acties uit en sluit fase 2 van het online schooldossier af.

9. Evaluatie

Vul de projectevaluatie in en evalueer de bestelde materialen en uitgevoerde acties door de online enquête in te vullen.

10. Digitaal dossier

In de derde fase van je online dossier stel je de facturatie op. Je geeft alle nodige facturatiegegevens van de school in en uploadt de facturen van alle aangekochte producten en diensten. 

Je dient het dossier ten laatste op 14 juni 2019 in. Wij kijken het dossier na, sturen een bevestigingsmail en betalen al de materialen en uitgevoerde acties die onder de subsidie vallen terug. Dossiers die na 14 juni 2019 ingediend worden, zijn te laat en betalen wij niet terug.

Ben je niet helemaal zeker? Contacteer ons dan via slimmemobielescholen@vsv.be of dien je dossier minstens twee weken voor de deadline in. Op die manier kunnen we je nog tijdig op de hoogte brengen van eventuele fouten.